„Cafeaua“ indicată în anemii și cancer

Foto: Iordana Vasile

Iordana Vasile, Buzău

Dragi cititori,
Îmi face o deosebită plăcere să vă împărtășesc din cunoștințele mele medicale.
Este foarte neplăcut să mergi la doctori și să simți că este în zadar, fiindcă nu întotdeauna îți găsești leacul. Nu-ți rămâne decât să te documentezi personal în cărți de specialitate, adică cele care au fost scrise de medici. Așa fac și eu și vă spun și vouă, prietenii mei, o rețetă de „cafea“ indicată ca nutritivă și energetică, digerabilă, în anemii, demineralizări, contra nevritelor, a tuberculozei și chiar a cancerului. Foarte benefică în timpul epidemiilor de gripă. Atenție însă, este contraindicată diabeticilor.
Preparare: cureți sfeclă roșie, o tai în rondele de circa 3-4 cm grosime, pe care le pui să se usuce la soare pe o lesă de nuiele sau într-un curent de aer, înșirate ca mărgelele, le prăjești în cuptor, apoi le spargi și le mărunțești într-o mașină de măcinat cafea. Praful obținut îl păstrezi într-un recipient de lemn.
„Cafeaua“ aceasta se îmbunătățește pe măsură ce se învechește. Este recomandată zilnic, un pahar, pură sau în amestec.
Vă doresc multă sănătate, căci este mai importantă decât toate!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *