10 rețete bune pentru frumusețea ta

galbenusuri
Foto: arhiva Practic

Fănica Doina Țană, Brăila

Dragă redacție, Vă mulțumesc din suflet pentru toate articolele publicate până acum și pentru premiile acordate, ce mereu mi-au fost de un mare ajutor. Vă trimit rețete cu ingrediente naturale pentru cei interesați de frumusețea și bunăstarea lor.
Mereu mă lovesc de nenumărate neajunsuri, din această cauză încerc să transmit și altor cititori ai revistei din cunoștințele mele, de la mama mea sau de la lume adunate ori auzite. 1. Unguent pentru masajul pielii. Săpun de toaletă foarte fin 100 g, glicerină 150 g, alcool etilic de 95° 50 ml. Se răzuie săpunul și se amestecă apoicu glicerina până la obținerea unei paste moi, după care se adaugă alcoolul, amestecându-se bine. Cu pasta obținută se masează pielea fără a se produce dureri sau a rămâne semnele masajului.

2. Loțiune astringentă pentru față. Folosești oțet de vin 6° 200 ml, apă de colonie 30 ml. Se amestecă cele două lichide și se păstrează într-o sticlă închisă ermetic. Din această loțiune se pune o lingură la 5-6 l de apă cu care se spală bine fața. Abuzul de loțiune astringentă opărește fața.

3. Soluție pentru îndepărtarea pistruilor. Alcool etilic 70% 50 ml, oțet 9° 50 ml, apă oxigenată 10 ml, zeamă de lămâie 100 ml, glicerină 5 ml. Se amestecă bine componentele într-un flacon de sticlă cu dop etanș și se agită bine. Cu soluția obținută se șterge în fiecare seară obrazul, insistând în mod deosebit asupra locurilor cu pistrui.

4. Loțiune răcoritoare pentru față după bărbierit. Acid boric 1 g, mentol, ghicerină 2 ml, alcool etilic 70% 45 ml, apă distilată 50 ml, esență de levănțică 0,5 ml. Se dizolvă acidul boric în apă și se amestecă apoi cu alcoolul etilic și esența de levănțică. Loțiunea aplicată pe față liniștește pielea după efortul bărbieritului și are acțiune răcoritoare și de împrospătare a pielii.

5. Loțiune pentru întreținerea părului gras. Clorat de potasiu 5 g, alcool etilic 96% 300 ml. Se dizolvă cloratul de potasiu în alcool și cu soluția obținută se frecționează zilnic rădăcina părului cu ajutorul unui tampon de vată.

6. Loțiunea contra căderii părului. Vitamina A uleioasă 20 ml, Gerovital H3 5 ml, zeamă de lămâie 50 ml. Se amestecă bine cele trei componente și se păstrează într-un flacon bine închis. Cu acest amestec se frecționează rădăcina părului în fiecare seară, timp de 10 zile. După o pauză de 10 zile se repetă tratamentul.

7. Șampon cu gălbenuș de ou. 2 gălbenușuri de ou, alcool etilic 70% 20 ml, apă de colonie 10 ml, apă 500 ml. Se bat bine gălbenușurile de ou și se adaugă în apa în care s-a adăugat alcoolul și apa de colonie. Șamponul este foarte hrănitor pentru păr.

8. Amestec pentru curățitul mâinilor. Amidon 100 g, glicerină 100 g, oțet 6° 25 ml. Se omogenizează bine amidonul cu glicerina în care s-a amestecat oțetul, până la formarea unei paste. Puțin amestec întins pe mâini curăță foarte bine pielea și totodată o păstrează moale.

9. Îndepărtarea petelor de fructe de pe mâini. Acid citric 2 g, glicerină 20 ml, amidon 50 g, apă 10 ml.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *