3 idei pentru decoraţiuni maritime

Dragi cititori,

Dacă tot este duminică şi tot este vară, eu zic să ne punem pe treabă şi să folosim colecţia de cochilii şi scoici adunate de la mare în sezonul acesta. Ţi-am pregătit 3 idei de transformare a acestora în obiecte decorative de efect.

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Pentru exterior

Ai nevoie de câteva lucruri în plus, pe lângă scoici şi steluţe de mare: plasă ori năvod de pescuit, colac de salvare, frânghie, ciocan şi cuie. Dacă ai grădină, sigur găseşti un gard sau perete perfect pentru a-l transforma în colţ maritim. Scoicile trebuie curăţate de alge şi spălate bine, la fel şi năvodul. Dacă nu ai de unde să faci rost de un colac de salvare vechi, poţi refolosi o anvelopă uzată, pe care o vopseşti fie în alb şi roşu, fie în albastru şi roşu, în funcţie de tema aleasă şi restul elementelor din grădină. După ce ai toate obiectele pregătite, lasă-ţi imaginaţia să dicteze cum le asmblezi. În cazul în care locuieşti la bloc, un astfel de decor este cel mai potrivit în living sau balcon, unde poţi amenaja un colţ de relaxare în toată regula.

 

Briza mării

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Ce era mai plăcut decât să te plimbi pe plajă seara, să adie uşor vântul şi să simţi mirosul de apă sărată în nări? Decoraţiunea următoare îţi va aduce aceeaşi senzaţie. Ai nevoie de beţişoare, sfoară, scoici mici şi, dacă vrei un plus de efect, decoraţiuni maritime în formă de peşte, steluţe de mare etc. Acestea le poţi cumpăra din magazinele de bricolaje sau le poţi confecţiona cu un set simplu de traforaj, din pal, OSB, plastic sau lemn subţire, apoi le vopseşti. Găureşti cu un cui subţire scoicile (prin răsucire, ca şi cum ai înşuruba, altfel scoicile se pot sparge), apoi le înşiri împreună cu beţişoarele şi decoraţiunile pe sfoară. Mai poţi folosi pentru un plus de eleganţă mărgele de lemn sau sticlă vopsite în nuanţe de albastru, pe care le înşiri printre scoici.

 

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Romantism la pahar

Să ne orientăm şi către ceva clasic, totuşi: lumânări maritime cu scoici. În pahare de sticlă, cupe sau borcane refolosite, pui o lumânare suficient de înaltă (cam cât recipientul folosit), o centrezi, apoi poţi adăuga pietricele, scoici şi mărgele de sticlă pe lângă lumânare. Acestea o fixează să nu se mişte şi creează şi un aspect plăcut. Foloseşte lumânări şi mărgele în culori maritime: albastru deschis, bleumarin, verde smarald, alb şi umple doar până la jumătatea lumânării, ca să aibă loc să ardă. Nu îmi mai rămâne decât să vă urez spor la treabă şi să ne trimiteţi poze cu ceea ce realizaţi!

 

Text: Cătălina Vieru

Foto: www.pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *