Am reuşit să înmulţesc lavanda

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Daniela Voicu, Vama Veche, jud. Constanţa

Dragii mei,

Vă urmăresc cu deosebit interes sfaturile şi ideile şi vă împărtăşesc din plăcerea de a îngriji şi cultiva lavandă.

În mica mea grădină am două tufe de lavandă de trei ani, cu foarte multe fire ce au înflorit imediat ce s-a încălzit suficient timpul. Am fost încântată de cum s-au dezvoltat şi cât de frumos au înflorit în anii trecuţi, astfel că m-am hotărât să le înmulţesc. Văzând câtă bucurie îmi aduc şi cât de mult au plăcut tuturor, am hotărât să umplu grădina cu mai multe tufe.

Lavanda nu mi se pare o plantă pretenţioasă şi am încercat să înmulţesc tufele, atât pentru mine cât şi pentru rude şi prieteni. Îmi place foarte mult să fac cadouri, iar florile sunt un dar plăcut. Încă din toamna trecută am plantat în grădină crenguţe de lavandă, care s-au comportat bine peste iarnă. Am pus fir cu fir în pământ, cam 10 cm, nu le-am acoperit cu nimic, ci le-am lăsat libere în natură.

Toate crenguţele s-au prins şi se dezvoltă foarte bine. Cele care au fost în locuri însorite au crescut mai bine, mai mari şi mă aştept să înflorească în acest an. Tufele din locuri umbroase, mai umede, cresc mai încet, dar arată la fel de bine. Acestea mă aştept să înflorească anul viitor. În luna iunie, am oferit deja în dar 3 tufe tinere de lavandă. Voi continua să plantez şi să îngrijesc lavanda. Vă doresc o vară plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *