Am transformat biroul în unul nou, mai practic, mai frumos

calculator
Foto: Raluca Chiriac

Raluca Chiriac, loc. Buftea, jud. Ilfov

Dragă redacție,
În urmă cu câțiva ani, părinții mi-au mobilat camera, pe vremea aceea eram elevă la liceu și, poate din cauza timpului liber sau poate a vârstei, eram foarte dezordonată cu lucrurile mele.
Cât eram la școală biroul meu era în permanență plin cu caiete, cărți și multe alte obiecte aruncate la întâmplare, astfel încât atunci când voiam să caut ceva era o adevărată problemă.
Încă din anul I de facultate, mi-am dat seama ca biroul era mult prea mare pentru necesitățile mele și ocupa prea mult loc în cameră, astfel încât spațiul liber din încăpere se strâmtora din cauza formei pe care o avea biroul.
M-am hotărat că trebuie să fac ceva în această privință. Îmi trebuia ceva ieftin, la îndemână și pe placul meu, dar, cum nu prea mă lăsa inima să renunț la birou, m-am gândit că îl pot modifica.
Dar cum o modificare nu vine niciodată singură, părinții mei au hotărât că este nevoie de o schimbare majoră în camera mea, așa că mi-au zugrăvit-o și abia apoi au început adevăratele schimbări.
Am luat măsuri, după care i-am desenat tatălui meu o schiță, prezintându-i ideea pe care o aveam despre cum mi-aș fi dorit să arate biroul. Ne-am pregătit materialele necesare și am început lucrul.
Biroul era în formă de “L”, iar partea scurtă mi se părea acum inutilă, dar din nefericire locul acela conținea spațiul special pentru calculator, așa că am tăiat partea scurtă a “L”-ului cu ajutorul unui ferăstrău electric după care am șlefuit cu rindeaua electrică blatul biroului pentru a înlătura resturile de așchii ce au rămas în urma tăierii. În același mod am lucrat și pentru micșorarea blatului superior, cel pe care se afla monitorul.
Am mutat etajera pentru calculator în stânga biroului și am prins-o cu ajutorul unei bormașini electrice și al unor holzșuruburi creând o simetrie între aceasta și cele trei rafturi din dreapta.
Sub aceste trei rafturi aveam un loc gol, în care puteam să „înghesui” diverse lucruri pe care le uitam acolo mult timp.
Cu ajutorul materialului rămas din tăierea biroului, am construit un sertar pe care l-am prins cu șină și holzșuruburi de marginea peretelui biroului, iar bucata de pal ce reprezenta fața sertarului am lipit-o. Pentru finisare îmi trebuia un mâner, dar din fericire la magazin am găsit unul asemănător cu celelalte vechi.
Am coborât porțiunea specială pentru tastatură la un nivel mai jos, deoarece mouse-ul se atingea mereu de partea de sus, și nici tastatura nu putea să intre cu piciorușele ridicate. Mutarea a fost simplă, poate că trebuia să fac asta încă de când am realizat aceste defecte ale biroului vechi.
Pentru un aspect frumos, am cumpărat din comerț două tipuri de autocolant: primul este cel banal care reușește să resusciteze orice mobilă veche; cu ajutorul acestuia am îmbrăcat ușa cea nouă și blatul pentru tastatură (pentru a face un joc de culori mult mai accentuat), iar celălalt autocolant este special pentru marginea biroului și l-am lipit cu ajutorul fierului de călcat.
Biroul avea un spațiu compartimentat pentru cd-uri, loc pe care nu îl foloseam, așa că l-am înlăturat. Cu imaginație, bani puțini, în timp scurt și cu ajutorul tatălui meu, am modificat biroul, oferindu-i o notă de personalitate.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *