Atenţie la Datura

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Dragi prieteni,

Vă povestesc despre o floare care mă încântă cu frumuseţea ei vara.

Am primit un lăstar de Datura (trompeta îngerilor) acum 6 ani de la doamna Camelia Alexandru din Corni, jud Galaţi, o cititoare a revistei şi o iubitoare de flori căreia îi mulţumesc şi pe această cale.

Lăstarul a făcut rădăcini destul de repede. M-am documentat despre tot ce ţine de planta aceasta şi am aflat că are frunzele otrăvitoare şi mereu am aşezat-o în locuri ferite de copii şi cu mult soare. În primul an a făcut două flori mari ce m-au uimit prin frumuseţea şi parfumul lor asemănător cu cel al cactuşilor. Iarna nu este pretenţioasă, o ud rar şi o ţin într-o cameră neîncălzită la o temperatură de 5-6o C, alături de cactuşi.

Vara planta se dezvoltă mult, o ţin într-o găleată căreia i-am tăiat fundul şi o aşez direct pe pământ, iar ea îşi întinde mult rădăcinile. O ţin în plin soare şi o ud şi de două ori pe zi dacă este prea cald. Administrez îngrăşământ complex (două linguri la 5 litri de apă) o dată la două săptămâni. Toamna când o bag în casă, la sfârşitul lunii septembrie, o tund mult, deoarece ajunge la înălţimea de 2,5 m, iar rădăcinile le scurtează soţul cu o cazma, deoarece se dezvoltă foarte mult în pământ. Primăvara, în martie, încep să o ud mai frecvent şi lăstarii încep să apară. Merită să cultivaţi această floare, aşa că făceţi-i loc în colecţia voastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *