Căsuțele din bețișoare aduc relaxare și câștig

Aurora Luchian, Vaslui, jud. Vaslui

Stimată redacție, dragi colaboratori,

În acest număr, vă voi prezenta câteva creații cu formă de căsuțe, realizate din deşeuri din lemn: banale bețişoare de la înghețată, frigărui ori de la suporturile folosite în bucătărie, pentru a aşeza oalele fierbinți.

Deşi aceste creații au necesitat multă migală, atenție în armonie cu imaginație, pe mine m-a relaxat lucrul la ele, a fost ca o refulare a stresului cotidian, în ceva deosebit şi care m-a ajutat să fac şi un bănuț în plus din vânzarea lor. Să vă descriu cum am procedat.

lmacheta betisoare
Foto: Aurora Luchian

Pe cutii din carton mai gros, de la diverse lucruşoare, am distribuit adeziv de contact (eu am ales prenandez), pe care l-am lăsat câteva minute să „se odihnească” (adică să se zvânte), apoi, după ce în prealabil am luat măsura cutiei şi am tăiat bețişoarele la acelaşi nivel, le-am lipit rând pe rând, cu mare atenție ca să nu alunece. După uscarea finală a adezivului, care necesită câteva ore bune, dăm forma unui capac, (acoperişul) tot din carton, pe care îl ataşăm foarte bine la căsuță, şi procedăm la fel cu lipitul materialului, acoperind cu grijă orice locșor gol. Când uscarea este definitivă, aplicăm ferăstruicele, uşa, ori alte detalii, depinde ce ne dictează imaginația. Vă asigur că orice bucățică îşi va găsi locul potrivit. La final lipim căsuța pe o scândurică, bucățică de parchet laminat etc. şi este gata.

Sper din inimă ca ideile mele simple, practice şi de efect, să vă inspire şi pe voi, iar valorificarea lor să vă rotunjească bugetul. Acum las imaginile să vorbească, să vă încânte și să vă convingă că merită încercat acest proiect pentru relaxare și un mic câștig. Spor la lucru!

Foto: Aurora Luchian2 thoughts on “Căsuțele din bețișoare aduc relaxare și câștig

 • December 8, 2015 at 7:36 pm
  Permalink

  Casuta e foarte frumoasa , calda si primitoare ! Felicitari d-na Aurora Luchian !!

  Reply
  • January 18, 2018 at 6:01 pm
   Permalink

   Vă mulțumesc mult, pentru aprecieri.

   Aurora, cu drag

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *