Consumul de varză previne apariția cancerului de colon

varza alba
Foto: arhiva Practic Idei

Silvia Nechifor, com. Suharău, jud. Botoșani

Dragă Practic-Idei,
Pentru că am căpătat puțin timp liber îți scriu despre beneficiile pe care le-am avut eu și cunoscuții mei de pe urma verzei.
Foarte multă lume se plânge că varza provoacă tulburări digestive și nu este chiar așa, deoarece în stare proaspătă fără să fie combinată cu carne, nu provoacă stări disconfortante. Pe mine m-a ajutat să îmi recapăt energia. Un specialist mi-a recomandat să consum varză în stare proaspătă, deoarece conține multă vitamina C. Și chiar așa a fost, după ce am consumat consecutiv 10 zile varză proaspătă făcută salată, m-am simțit mai plină de energie. O asemenea cură este bună în principal la începutul primăverii.
Pe fiica mea varza a ajutat-o în tratarea acneei. A folosit varză murată pentru îndepărtarea puctelor negre, excesului de sebum și pentru curățarea tenului. Folosește timp de o săptămână foi de varză murată pe care ți le pui pe față și vei vedea rezultatul; nu are contraindicații.
Varza, datorită conținutului mare de fibre pe care-l conține, ajută la prevenirea cancerului de colon. O prietenă a consumat varză în stare proaspătă și sub formă de suc și în acest fel nu a mai avut nevoie de operație.
Când ești constipat mănâncă 200 g de varză și vei rezolva această problemă foarte simplu. Eu am probat și dă rezultate mai bune decât medicamentele.
De asemenea, varza îndepărtează melancolia și îți creează acea stare de bine, de confort după o perioadă tensionată, stresată. După ce copiii mei au o perioadă de efort fizic și intelectual mai intens, eu îi ajut să se relaxeze oferindu-le varză sub formă de salată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *