Crești capacitatea psihică folosind Brahmi

Gabriel Dumitru
Gabriel Dumitru

Stimată redacție,
Am primit premiul și vă mulțumesc. Doresc să aduc la cunoștință prietenilor revistei și colaboratorilor mei, câteva informații despre unele plante mai puțin cunoscute de pe alte meleaguri, și utile în același timp.

Gabriel Dumitru, loc. Budeasa, jud. Argeș

Este vorba despre două plante medicinale și doi pomi fructiferi. Plantele medicinale sunt Brahmi și Punarnava, iar pomii Papaya Solo și Diospyros Kali Russian Beauty. Deoarece am probleme de sănătate, am căutat să mă vindec pe cale naturală și am găsit plante deosebite, iar pe cei care au probleme ca și mine, pot să-i ajut.
Brahmi este o plantă pentru mărirea capacității psihice, dar și a memoriei de lungă și de scurtă durată. Dintre cei doi componenți importanți, unul Bacoside „A” stimulează alimentarea creierului cu sânge. Celălalt component Bacoside „B” ajută metabolismul proteic din creier. Liniștește și curăță mintea, scade stresul.
Este totodată și un antioxidant natural.
Planta nu are nevoie de o îngrijire deosebită, poate fi ținută și ca plantă de apartament, dar necesită multă apă.
Frunzele sale pot fi folosite pentru ceai, fie proaspete sau uscate. Ceaiul se bea dimineața pe stomacul gol. Este amar, dar după câteva căni băute se simte efectul, dar trebuie continuat 2-3 luni. Planta se înmulțește foarte ușor și repede.
Punarnava (Boerhavia difffusa) planta care întinerește. Curăță și întinerește celulele din corp. Ca plantă medicinală în India se bucură de o mare popularitate. Are un remarcabil efect de curățare a sângelui și a celulelor. O ceașcă de ceai din 30 g frunze proaspete consumată zilnic face minuni. Și din rădăcină se poate face suc prin presare.
Planta este nepretențioasă și rezistă peste iarnă. Are nevoie de un loc însorit.
Papaya Solo (Carica papaya) este originar din America Centrală. Acest soi este cel mai productiv și de ghiveci, fiind un soi pitic, crește până la 2 m. Face fructele asemănătoare cu pepenii galbeni de formă ovală. Frunza este asemănătoare cu a smochinului, iar tulpina crește dreaptă de un verde exotic.
Fructele acestei plante, le găsim în supermarket, dar cui vrea să ia semințe de la ele, îi pot spune că pe lângă faptul că ele cresc mari, nici nu rodesc. Soiul Papaya (cel din comerț) provine dintr-o plantă dioică, la fel ca la kiwi și ajunge până la 9 m. Soiul Solo este autopolenizator.

Gabriel Dumitru
Gabriel Dumitru

Diospyros Kaki Russian Beauty este un pom fructifer exotic, care rezistă până la -20 grade Celsius. Fructul este asemănător cu roșia și culoarea variază de la galben spre portocaliu roșiatic. Are un gust deosebit, nu degeaba i se mai spune și fructul zeilor. Frunza este asemănătoare cu a magnoliei. Rodește de la vârsta de 4 ani și este autopolenizator. Față de celelalte soiuri de Kaki care se găsesc în Spania, Grecia, acest soi este cel mai rezistent la ger. Fructele de kaki se găsesc în supermarket – costă cam 5 lei bucata.
Cei ce doresc plante ca: lămâi, banan, smochin, dafin, arbore de cafea, brahmi, rozmarin, arțar de cameră japonez, agave, zmeură diferite culori, coacăz, mur fără țepi, dud negru, cătină, tei de pădure, mălin, etc., le ofer gratis semințe de plante diferite cu condiția să-mi trimită plic autoadresat.
Doresc să închei cu un sfat. Din cauza stropirilor la pomi și legume și chiar dacă a fost ploaie, fructele și legumele rămân toxice. Am constatat pe propria-mi piele, am mâncat fructe direct din pom, cu toate că plouase și trecuse un timp de la ultima stropire, m-a apucat o stare de greață și mi-au apărut și hemoroizi. Am luat Omez și Oxacilină și alifie Hemorzon și mă simt mai bine. Cu rușine o spun, dar sper să fiu de ajutor pentru cine ia seama.
Pentru detalii despre aceste plante și nu numai, cei interesați pot vizita pagina mea pe internet http://plantedeosebite.sunphoto.ro, sau să-mi trimită mail pe adresa [email protected], sau să-mi scrie pe adresa: sat Rogojina nr. 8, com. Budeasa, jud. Argeș cod 117161. Pot fi găsit și la nr. de telefon: 0248.236.224 sau 0724.677.125.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *