Cu 50 lei am recondiționat singuri mobila din dormitor

Anisoara Ursan
Anisoara Ursan

Dragă Practic idei,
În această toamnă îmi doream din suflet să schimb mobila veche din dormitorul mic, dar nu am reușit din cauza banilor. De aceea am recondiționat-o.

Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

M-am apucat de curățenia de toamnă și am scos totul afară din acea cameră.
La lumina naturală de afară am văzut cum s-a estompat culoarea lemnului, strălucirea și am observat mici zgârieturi căpătate în timp.
Nu îmi venea să mai bag mobila în casă, dar, nevoită de situație, m-am hotărât să o mai păstrez un an sau doi, până ce voi putea achiziționa altceva nou.
M-am uitat și am hotărât cu soțul meu să recondiționăm mobila cea veche, în primul rând încercând să readucem un pic de culoare și strălucire lemnului prin lăcuire. Cele necesare recondiționării nu au costat mai mult de 50 lei.
Întâi soțul meu a întărit toată partea din spatele dulapurilor, apoi eu am șters și degresat tot lemnul și împreună am lăcuit toată suprafața mobilei. Pentru că locuim la curte și timpul a fost frumos, toată operațiunea s-a petrecut afară, în aer liber, lăsând ca totul să se usuce bine apoi, încet-încet, am montat totul în camera aerisită și curată, pregătită să reprimească vechea mobilă, dar cu o față nouă și un miros proaspăt de lemn lăcuit.
Așa am scutit niște bănuți pentru această iarnă care încă nu știm cum va fi, plus că ne-am bucurat enorm de ceea ce am realizat prin propriile noastre puteri, cu un pic de imaginație și un cost mic.
Recomand tuturor cititorilor care vor să dea o nouă față mobilierului vechi, să încerce această variantă ieftină.
O iarnă liniștită tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *