Cum păstrez amintirile dragi

 

Deliana Trifa
Deliana Trifa

@ Deliana Trifa, Arad

Dragi prieteni Practic(i),

La sfârşitul lunii ianuarie 2015, deveneam mămică, fapt care m-a umplut de emoţii şi, pornind de la ideea unui jurnal al bebeluşului, am realizat un jurnal de mămică.

Într-un caiet mecanic mi-am notat pe capitole diverse lucruri, începând cu primele gânduri, sentimente în legătură cu sarcina şi bebeluşul aflat pe drum. Îi vorbeam mereu şi m-am gândit să şi notez să poată citi peste ani ce am simţit la aflarea veştii că va veni pe lume. În continuare am scris ce am cumpărat util şi ce lucruri nu mi-au fost de folos. Apoi am dedicat câte un capitol fiecărei luni din viaţa Mariei, până acum la un an, cu realizări, probleme şi soluţii, de la alimentaţie la somn, cântece de leagăn sau ce mi se părea mai deosebit. Câteva pagini sunt dedicate numerelor de telefon utile de la medicul de familie, pediatru, naşi, magazine, farmacii etc., un capitol unde am notat problemele medicale şi tratamentele sau remediile folosite, un capitol special dedicat hranei de la meniul specific pe luni sau reţete probate şi apreciate, un capitol unde am început să îmi notez cântecele şi jocurile preferate.

Într-un cufăraş am pus la păstrat mici amintiri. Într-o cutie de carton foarte rezistentă am aşezat cu drag rochiţa de la botez şi pantofiorii. Cutia se poate personaliza cu litere decupate sau scrise caligrafic, desene, fotografii lipite. Eu am mai realizat o colecţie de dvd-uri cu fotografii şi filmuleţe, începând cu primele ecografii. Sper să vă fie de folos metodele adoptate de mine pentru a păstra frumuseţea şi bucuriile pe care le trăim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *