Cum să tratezi degerăturile

cartofi
Foto: arhiva Practic Idei

Sonia Miclescu, București

Dragă redacție,
Vă mulțumesc foarte mult pentru că mi-ați publicat articolele în revista Practic-Idei, m-am bucurat foarte mult și pentru premiul acordat. Este o mare bucurie când cumpăr revista și găsesc articolele și rețetele mele în paginile ei.
Vă trimit câteva sfaturi de folos în sezonul de iarnă. Pentru tratarea degerăturilor se pot folosi:
-infuzie de brândușă de toamnă, 1 lingură de flori uscate și mărunțite puse într-o cană peste care se toarnă apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară și se pun comprese pe locul cu probleme;
-comprese cu zer pe zona cu degerături sau câte un pahar cu zer să se bea între mese;
-cataplasme sau băi cu tuberculi de cartofi cruzi, rași;
-o țelină fiartă cu frunze cu tot, timp de 45 de minute în 2 l apă; se aplică pe zonele degerate decoct cald, se poate reîncălzi și folosi de 3 ori/zi;
-cataplasmă cu ceapă coaptă. Bulbul se introduce în cuptor fără să fie curățat, se lasă la copt, iar după ce s-a răcit, se curăță și se aplică pe locul afectat, după care se pansează;
-cu sucul obținut din stoarcerea a 2-3 lămâi se tamponează locul degerat de 3-4 ori/zi;
-tinctura din flori de gălbenele, pregătită în casă sau cumpărată, reface țesuturile și stimulează circulația periferică. Și alifia de gălbenele, cu care se unge locul degerat, ajută.
Vă doresc multă sănătate, să ne bucurați tot mereu cu revistele  acestea, pentru că ne ajută să ne îmbogățim cunoștințele.



One thought on “Cum să tratezi degerăturile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *