Datorită revistei, avem o instalație de irigat economică

instalatie irigat
Foto: Felicia Bălănescu

Felicia Magdalena Bălănescu, Alexandria, jud. Teleorman

Bun găsit, dragi prieteni,
Sunt abonată la revista Practic-Idei. Citesc cu plăcere și interes articolele revistei și mă inspir din ele. Ca drept dovadă, vă scriu despre o instalație de irigare pe care am folosit-o în acest an, inspirată din articolele cititorilor.
Dacă avem grădină și suntem buni gospodari, ideal e să îmbinăm utilul cu plăcutul și să fructificăm cât mai bine aceste două lucruri. Am observat cu bucurie că există și oameni interesați să își facă munca ușoară prin idei ingenioase, menite totodată să asigure economie pe mai multe planuri. Sistemul de irigat cu picătura este ideal pentru economia apei, timpului și muncii. Apa este dozată fix acolo unde și cât trebuie. Timpul nu mai este pierdut, să stăm lângă furtun și să umplem vadurile, “sistem” în care risipa de apă era enormă. Iar munca este minimă, excepție face îngrijirea propriu-zisă a plantelor. Sistemul de irigat cu picătura se extinde din ce în ce mai mult. La magazinele de profil există tot ce trebuie pentru a monta rapid acest sistem și ni se oferă și îndrumări. Conductele din PVC se aleg de diametre și lungimi opționale, se racordează la robinetul din curte sau la fântâna din grădină. În aceste conducte se fixează panglici ce se întind pe toată lungimea (sau lățimea) grădinii. Panglicile au orificii mici din care picură apa pe lângă tulpina plantei. Apa se înfiltrează foarte adânc în pământ.
Munca în grădină e o plăcere. Fetița noastră adoră să ne ajute, deși mai mult face boacăne. Cu timpul însă, începe să învețe din îndeletnicirea grădinăritului și este fermecată de orice descoperire: cum se coc fructele și legumele, unde sunt ascunși cartofii, ce insecte sunt dăunătoare …pe scurt, istoricul fiecărui soi, de la sădit până la cules. Spor la treabă și roade bogate!

One thought on “Datorită revistei, avem o instalație de irigat economică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *