Decorațiuni din crenguțe de brad

Aurora Luchian 3
Aurora Luchian

Stimații mei,
Cu bucuria schimbării de anotimp începem să ne frământăm, însă o frământare dulce, plăcută, căci ne pregătim de sosirea sărbătorilor de iarnă, cele mai așteptate, adorate și spectaculoase de peste an.

Aurora Luchian, Vaslui

Sentimentele de ex-cepție, voioșia și incandescența sufletească nu ni le pot umbri niciun „norișor al vieții” în această perioadă. Ce să mai zic de copii? Pentru ei sărbătorile de iarnă înseamnă vacanță, Moș Crăciun, daruri, brăduț împodobit, lumini, culoare, strălucire și mult, mult frumos.
Vă prezint câteva decorațiuni meșterite de dragul creației, doar din materiale reciclabile, așa cum v-am obișnuit de altfel. Dacă aveți prin casă un brăduț ecologic stricat, ori o crenguță, nu o aruncați, refolosiți-o pentru a anima decorul.
Dintr-o crenguță generoasă, am meșterit zeci de mini-coronițe pe care le-am dăruit unor copilași de la un Centru de zi, și alte câteva coronițe pentru uși, evident, într-o formă mai mare. Sunt deosebite, strălucitoare și unice prin modul inedit de decorare. Moș Crăciun și „doamna sa”, sunt de fapt niște peturi înveș-mântate: moșul în materiale textile și ceva vatelină, iar domnița este într-o superbă pelerină realizată din plasă pentru legume. Poalele și „părul” sunt din crenguțe mici de brad pe care le-am lipit bine cu un adeziv puternic.
Brăduțul decorativ este migălit din resturi de crenguțe pe care mă pregăteam să le arunc. Coronița „uriașă” este bogată în detalii diferite, am meșterit-o cel mai greu, însă merită. Este foarte frumoasă și strălucitoare datorită decorațiunilor folosite: funde roșii cu albastru și auriu.
Pentru că anul trecut fiul meu a purtat de Crăciun un costum sofisticat, care i-a rămas mic, anul acesta m-am bazat pe unul facil, simplu, însă atractiv. Pantalonii i-am realizat din crep-satin roșu, iar bluza cu mânecă scurtă are o croială simplă. I-am aplicat blăniță, motocei și gata costumul. Fiul meu a fost extrem de fericit, deoarece mi-a mărturisit că anul trecut s-a simțit ușor încorsetat, deoarece era grijuliu să nu deranjeze costumașului detaliile aplicate și să nu cumva să nu arate bine în ochii moșului. Căciulița este simplă, iar peste am „pictat” steluțe aurii cu lipici special din comerț.
Mă bucur tare mult că pot să împărtășesc din ideile mele simple și totuși utile cititorilor acestei publicații.
Vă las cu bine și vă doresc multă sănătate și idei cât mai spectaculoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *