Fosta bibliotecă a devenit “cămară”

mazilita obiecte de aruncatDana Vasilica Mazilița, loc. Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți

Dragă redacție,
Am transformat o bibliotecă pe care n-o mai foloseam într-un dulap tocmai bun pentru conserve.
Vă scriu despre o bibliotecă mai veche pe care o aveam, cu câteva rafturi, dar care în timp s-a uzat şi, mai mult decât atât, a devenit neîncăpătoare pentru cărțile pe care le deținem. În vara trecută, am înlocuit-o prin amenajarea unor rafturi noi, care să corespundă nevoilor noastre actuale.
Nu ştiam exact ce să fac cu biblioteca ceva mai veche şi pentru că totuşi polițele ei erau încă rezistente, doar culorile se şterseseră puțin şi mai erau deteriorate în anumite locuri și pară nu mă înduram să o arunc pur și simplu.
Mi-a venit ideea de a o transforma în “cămară”. Noi oricum nu avem cămară, iar o parte din conserve le păstrez în bucătărie, aşa că am scos această bibliotecă veche pe terasă şi am amenajat-o în aşa fel încât să pun în ea conserve pentru iarnă.
Astfel, dintr-o bucată de muşama, am tăiat dimensiunile potrivite pentru rafturi. Am curățat rafturile, le-am acoperit cu polițele de muşama şi am adus pe ele câteva dintre borcanele cu mâncare pentru iarnă. De asemenea, fiindcă nu avea uşi sau sticlă, am prins în fața ei o perdea care protejează conservele de lumina prea puternică şi chiar de frig. Sunt mulțumită, fiindcă în acest fel am mai eliberat dulapul din bucătărie. Nu este ceva ieşit din comun, dar este foarte practic.
Vă mulțumesc din suflet pentru publicarea scrisorii trimise de băiețelul meu, Pantelimon, pe care ați publicat-o în ultimul număr al revistei Practic-Idei.
Vă doresc multă sănătate și sper ca rândurile mele să fie de folos cuiva.

One thought on “Fosta bibliotecă a devenit “cămară”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *