Ghivece fel de fel, toate reciclate

ghiveci
Foto: Claudia Poppel

Claudia Poppel, Hunedoara

Dragi prieteni,
Obiecte care își petrec de mulți ani bătrânețile într‑un colț al podului își pot recăpăta tinerețea prin câteva simple intervenții care pot duce și la schimbarea utilității lor. Și cum tot timpul ducem lipsa suporturilor pentru flori, de ce să nu realizăm unele originale, vesele și practice pentru casă și grădină?
De exemplu un căruț de nuiele, jucăria fetițelor din vremea copilăriei mele, s-a transformat într-o jardinieră. Curățat de praf, pulverizând apoi deasupra împletiturii un strat nu prea gros de lac transparent, pentru a feri de apă viitorul suport al ghivecelor de flori, dublat în interior cu o bucată de mușama (un rest de la o față de masă), transformă vechiul cărucior într-o jardinieră pe roate care are avantajul că o putem transporta cu ușurință dintr-un colț în altul al casei.
Vechiul cuier pom este un excelent suport pentru ghivece. Vara înfrumusețează balconul, iarna îl țin în cameră cu 6-8 ghivece de flori atârnate de el.
Roata și axul unui car vechi, curățate, degresate, băițuite și apoi lăcuite pot deveni o măsuță demnă de orice floare; nu ocupă mult spațiu și aduce un aer aparte acelui loc.
Un vas de lut, spart, care până mai ieri adăpostea o floare, spălat, îngropat parțial în pământ s-a transformat în grădină într-o carafă răsturnată din care se ivește un conifer.
O buturugă putredă și mâncată de carii, este suportul ideal al unei ferigi de grădină. Mijlocul buturugii a fost scos, iar în interiorul buturugii am plantat feriga. Sper că ideile mele vor stimula și imaginația altor cititori, vă doresc o primăvară frumoasă!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *