Leandrul se întreţine uşor

www. pixabay.com
www. pixabay.com

Elisabeta Gligor, com. Cenad, jud. Timiş

Dragă redacţie,

Vă scriu despre o plantă dragă mie, leandrul.

Este un arbust decorativ cu origini mediteraneene şi cu o perioadă lungă de înflorire, din luna mai până spre sfârşitul toamnei. Leandrul nu este greu de întreţinut, de aceea este utilizat la decorarea grădinilor şi a parcurilor, iar în unele ţări există tufe de leandru plantate pe marginile aleilor şi şoselelor.

Dar bucheţelele sale de flori roz, albe, roşii pe cât de frumoase, pe atât sunt de toxice. Leandrul este folosit în medicină din vechime, iar ingerarea accidentală duce la probleme extrem de grave.

Dacă alegi să-l creşti în balcon, ţine cont că are nevoie de pământ aerat pentru drenaj, adaugă nisip bogat în nutrienţi. Leandrul rezistă mult timp neudat, fiind adaptabil în zonele semideşertice, stropeşte-l la interval de zece zile mai ales în perioda verii, dar fii atent la dăunători. Arbustul este sensibil la păduchii ţestoşi, de aceea este bine să-l cureţi frecvent cu o cârpă moale.

Eu primăvara îl scot în grădină, îl aşez la soare, îl ud la 2 săptămâni cu îngrăşământ lichid (1 capac la 2 litri de apă), iar toamna târziu îl duc în casă. Vara poate fi sădit şi direct în grădină. Iarna poate sta în camere cu temperaturi scăzute, lumină, dar unde să nu îngheţe.

Vă doresc tuturor să aveţi o vară plăcută, cu multe flori frumoase şi parfumate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *