Mâinile vrednicuțe fac botoșei și săndăluțe

foto Mihaela Chiuariu
foto Mihaela Chiuariu

Dragă redacție,
Practicarea croșetării începe odată cu apariția țesăturilor, împletiturilor din papură, a plaselor pentru pescuit.

Mihaela Chiuariu, loc. Valea Seacă, jud. Iași

Această îndeletnicire este o modalitate de împodobire a produselor de uz casnic și înfru-musețare a locuinței, de decorare a pieselor vestimentare. Pentru unele femei a devenit un meșteșug artistic și tot mai multe dintre ele ne împărtășesc prin intermediul revistei Practic Idei, și nu numai, realizările lor. Îndeosebi în mediul rural se practică alesul covoarelor, broderia pe vestimentație și multe alte articole din fel de fel de pânzeturi. Ele se regăsesc și în componența zestrei fetelor de măritat, ca atribute de ritual în cadrul ceremoniilor de familie.
Pe parcusul secolelor acest domeniu capătă un înalt nivel de dezvoltare.
Un lucru îmbucurător este și faptul că acest meșteșug este practicat de toate vârstele, iar minunatele realizări sunt expuse în reviste și pe internet. Încerc să vin în ajutorul celor care încă nu au acces la internet și să prezint ce pot face două mâini cu o croșetă. Botoșeii și săndăluțele se pot realiza în diferite combinații de culori și diferite mărimi.
Las și un număr de telefon pentru eventuale conversații: 0763.502.959.
În încheiere, vreau să mulțu-mesc doamnei Cristina Nițu-lescu pentru lucrarea din mozaic trimisă, am rămas plăcut surprinsă de gestul dânsei. Sănătate și spor la treabă oameni harnici!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *