Menta ajută la curățarea tenului de impurități

ceai menta
Foto: arhiva Practic Idei

Sonia Miclescu, București

Dragă redacție,
Vă prezint unele alimente care calmează anumite suferințe ale trupului uman.

  • Menta are multe calități. Este excelentă o baie de abur pentru curățirea obrazului. Se pun într-un vas 1-2 litri de apă și cu 3-4 lingurițe de mentă măcinate per litru de apă, se stă deasupra aburilor din vas timp de 5-6 minute.
  • Salvia se recomandă în tratarea mâinilor de transpirație excesivă. Se face o soluție concentrată, se lasă să se răcească apoi se înmoaie mâinile 10 minute în acest lichid. Salvia ajută și la restabilirea memoriei. Se utilizează tinctură de salvie, o linguriță de 4 oi pe zi timp de 4 luni, apoi se face o pauză de o lună și se reia din nou cura timp de 4 luni.
  • Lămâia are efect antibacterian, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și la întărirea sistemului imunitar. Este recomandată și pentru tratarea coșurilor. Umeziți un tampon vată în suc de lămâie și aplicați-l de mai multe ori pe zi pe zona afectată.
  • Castravetele crud înviorează pielea obosită. Se folosește așa: se pune un castravete în mixer și se mărunțește. Pasta obținută se aplică pe față, se ține 30 de minute apoi se clătește cu apă călduță. Se mai poate folosi sucul de castravete pentru a vă clăti gura, iar pulpa rămasă se folosește pentru badijonarea gingiei bolnave. Succes!

 

One thought on “Menta ajută la curățarea tenului de impurități

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *