Mi-am croit o fustă şi o rochie

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Monica Antoniciuc, Galaţi

Dragă redacţie,

Se apropia timpul cald şi urma să ieşim cu prietenii la iarbă verde. Primisem de la mama soacră nişte materiale, dar le uitasem în raft şi acum îmi trebuiau. Mama era plecată la ţară, timp să le dau la croitorie nu mai era. Aşa că am croit singură.

Ştiu să trag la maşină, dar, fiind mama, nu prea m-am băgat la lucruri mai complicate, mi le făcea ea… Vrând-nevrând a trebuit să-mi fac timp şi să trec să-mi cos ce-mi trebuia. Aşa că mi-am făcut din materialele primite o fustă, o rochie de plajă şi şi mi-am pus un fermoar la o pernă. De la început precizez că este bine ca înainte să tai, să urmăreşti desenul materialului şi dacă este cazul să-l dai la apă, apoi să-l calci, să poţi lucra ceva cu exactitate. Se spune, pe bună dreptate, că este bine să măsori de două ori şi apoi să tai o singură dată!

Fusta a fost cea mai simplu de realizat. Am scos de pe lăţime două fâşii pentru cordon, apoi am făcut tiv de jur-împrejur, fără să surfilez, fiindcă a mers uşor treaba. Apoi am cusut pe dos cele două cordoane, întărind bine marginea şi am întors materialul pe faţă. Se ataşează apoi cordoanele şi fusta este gata. Ca lungime a materialului ne trebuie o dată şi jumătate lăţimea noastră măsurată un pic mai jos de talie, şi ca lăţime cât o dorim, poate fi şi până la glezne, cum este a mea.

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Căpătând curaj mi-am făcut şi rochiţa de plajă. Aici am tivit tot materialul de jur-împrejur. Sus am îndoit din material, am tras la maşină şi am pus elastic. În partea de jos era tivit. La mijloc am suprapus cele 2 părţi şi le-am tras la maşină, lăsând un spaţiu jos, pentru mai multă lejeritate. Pentru fixarea fermoarului la pernă l-am desfăcut pe cel stricat, dar nu de tot şi uşor-uşor am copiat exact cum a fost aplicat cel vechi. Am însăilat bine, am probat şi apoi l-am tras rapid la maşină.

Multe lucruri de croitorie am văzut la mama, dar am citit şi văzut şi în paginile revistei şi vă mulţumesc pentru ce publicaţi. Citesc multe reviste, seara înainte de culcare. Printre ele se numără şi revista Practic Idei. Felicitări pentru tot ceea ce faceţi şi mult succes pe mai departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *