Micii voluntari au transformat curtea grădiniţei

Nicoletta Hustiuc
Nicoletta Hustiuc

Nicoletta Huştiuc şi prof. Flavia Muntean, Grădiniţa cu Program Normal Vinerea, jud. Alba

Dragii mei,

Şi anul acesta, în săptămâna 9-15 mai, preşcolarii de la G.P.N. Vinerea au participat la acţiunea de voluntariat desfăşurată şi iniţiată de ProVobis, „Săptămâna Naţională a Voluntariatului”.

Nicoletta Hustiuc, reciclam, 20160419_112511_resized
Nicoletta Hustiuc

Noi am hotărât ca anul acesta să înfrumuseţăm curtea grădiniţei. Cu vremea, cele ce erau deja făcute s-au învechit, între timp au mai sosit idei noi, aşa că ajutaţi de părinţi, bunici, copii şi doamnele educatoare ne-am rezervat timp câteva zile după orele de curs şi am lucrat cu mic cu mare ca nişte adevăraţi voluntari. Părinţii au adus cauciucuri uzate, am făcut rost de vopsele lavabile şi vopsele pe bază de diluant, de toate culorile, pensule, diluant, găletuşe de plastic rămase de la iaurt sau smântână şi am început lucrul. Am cumpărat seminţe şi bulbi de flori, am scos din magazie şi stropitorile, astfel încât fiecare să poată lucra şi să fie de folos la înfrumuseţarea curţii grădiniţei. Am cumpărat şi răsaduri de flori, ca panseluţe sau gheţuşe.

Întâi a fost curăţată aleea de praf cu mături, la fel şi cauciucurile, câţiva tătici voluntari au aranjat cauciucurile în locurile unde urmează să rămână definitiv, apoi cu roaba şi lopata au adus pământ din grădină şi au umplut viitoarele jardinierele, respectiv cauciucurile. A urmat vopsirea lor de către mămicile harnice şi doamnele educatoare, apoi plantarea de seminţe, răsaduri şi bulbi de către preşcolari. Băieţeii au ajutat fetiţele, aducând stropitorile cu apă şi toată lumea a lucrat precum o echipă de muncitori voluntari.

A fost vopsită şi bordura trotuarului cu alb şi roşu, au fost retuşate şi câteva picturi murale de pe zidul care desparte cabinetul medical de curtea grădiniţei. La finalul activităţii cu toţii am fost bucuroşi şi mulţumiţi. Minunata lume a copilăriei merită orice efort. Vacanţă frumoasă tuturor copiilor şi cadrelor didactice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *