Migălesc după modele din natură

fructiera cu pietre
Foto: Aurora Luchian

Aurora Luchian, Vaslui

Stimații mei, Spectaculos s-a mai înveşmântat natura, iar verdele său, miresmele florilor, cerul înseninat şi ciripitul păsărelelor, parcă ne-au trezit dintr-un somn prelung!
Am devenit mai voioşi, zâmbitori, îngăduitori şi mult mai creativi sub aceste impulsuri oferite de primăvară. Iată cum sufletul meu prea plin de atâta frumos şi soare, îşi găseşte calmitatea în diversele creații migălind alături de Mama-Natură. De această dată vă voi prezenta o fructieră unicat, din sfoară, pietre decorative şi alte nimicuri pentru a o înnobila. Dintr-o folie plastifiată, groasă şi uşor rigidă, i-am dat forma, după care i-am meşterit un „picioruş” de susținere dintr-o cutiuță de la nes, învelită în sfoară, decorată şi umplută cu pietricele decorative pentru o susținere mai bună. De preferat este să lipim fructiera de picioruş, iar atunci nu mai contează ce introducem în el pentru stabilitate. După uscare, începem să migălim fructiera. Pe toată suprafața sa, depunem prenandez, iar după câteva minute „de odihnă”, petrecem sfoara, (de preferat să fie groasă) formând un model după imaginație. După uscarea definitivă, aproximativ 12 ore, începem să aplicăm pietrele decorative, ori ceea ce ne dorim. Eu am folosit chiar şi mici bucăți de materiale textile lucioase, ori fâşii din satin. După ceva migală plăcută, rezultatul m-a încântat mult, şi mai ştiu că este unică. Şi dacă tot am vorbit despre carismatica primăvară şi măiestria ei, am încercat să o imit şi să creez un coşuleț din plasă pentru izolat, cu flori de zarzăr şi cais. Este simplu de realizat, am mai descris într-un număr mai vechi micile detalii, însă un creator ştie ce are de făcut. Din porțiunile de plasă pentru colțuri, care conține şi metal, dăm forma coşulețului, meşterim o toartă şi îl împodobim cum dorim, iar apoi creăm floricele din materiale textile şi umplem coşulețul. Simplu şi plăcut privirii! Vă doresc o primăvară înmiresmată, călduță, imaginație debordantă, mâini dibace, şi nu în ultimul rând, sănătate tuturor colaboratorilor şi redactorilor.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *