Ne-am bucurat de aer curat și pesiaj mirific în Ceresole Reale

munte in Italia
Foto: Sanda Maxim

Sanda Maxim, Baia Mare, jud. Maramureș

Dragă redacție,
Îmi face mare plăcere ori de câte ori răsfoiesc revista Practic-Idei, deoarece descopăr lună de lună multe lucruri interesante şi multe nume de noi concurenți. De data aceasta vă scriu despre vacanța mea.
Am petrecut o vacanță frumoasă cu soțul şi băiatul meu în Italia, la rudele stabilite acolo. Soacra şi cumnata mea îşi au reşedința într-o localitate aflată cam la 60 km de oraşul Torino, la poalele muntelui, unde totul pare desprins dintr-o poveste.
Localitatea se numeşte Ceresole Reale şi această zonă este un parc național unde marmotele şi alte animale sălbatice sunt ocrotite, cea mai des întâlnită este capra alpină (stambecco = capra ibex), pe care o poți vedea ori de câte ori doreşti. Din cauza altitudinii chiar şi în iunie crestele mai au pe ici pe colo petice de zăpadă.
Am stat acolo aproape două săptămâni şi a fost minunat, deoarece am scăpat de toată agitația din oraş, am respirat un aer curat, răcoros şi ne-am încântat privirile cu un peisaj absolut superb.
Ne-a impresionat mult curățenia şi grija oamenilor de a nu distruge frumusețea naturii, la fel şi drumurile care erau impecabile, chiar şi sus la urcarea pe vârfuri de munte. Mergeai liniștit cu maşina fără să-ți faci griji din cauza gropilor pentru că nu existau.
La stârşit de săptămână, în această zonă vin mulți turişti, foarte mulți motociclişti, iar pentru pasionații sporturilor de iarnă aici este locul perfect.
Sper să vă placă scrisoarea mea, mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru noi, vă doresc multă sănătate şi putere de muncă.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *