Origami aduce și bănuți

origami
Foto: Marius Samoilă

Marius Samoilă, loc. Oltenița, jud. Călărași

Dragii mei,
Sunt un cititor fidel al revistei Practic-Idei, dar este pentru prima dată când vă scriu. Având în vedere că în urmă cu un an mi-am descoperit înclinația spre arta împăturirii hârtiei, origami, m-am gândit să vă împărtășesc și vouă tainele acestei îndeletniciri care aduce satisfacții.
Am 27 de ani și pot spune că deja am început să-mi dezvolt abilitatea de conturare a multiplelor forme de obiecte, prin simplitatea simetriei hârtiei. Origami este cea mai mare pasiune a mea și de când am descoperit această minunată artă tradițională japoneză de împăturire a hârtiei, am început să creez o diversitate de combinații pe baza acesteia, cum ar fi formele decorative abstracte: păuni, lebede, pui, urși panda, fazani, coșulețe sau vaze.
Primele modele pe care le-am realizat le-am dăruit prietenilor, pentru a le insulfla, într-o oarecare măsură, interesul pentru această artă. Nu m-am gândit niciodată că aș putea chiar să obțin un câștig onorabil de pe urma pasiunii mele, însă în momentul actual mă pot mândri că lucrurile pe care eu însumi le realizez sunt apreciate și aduc bani.
Cu un strop de creativitate, răbdare și câteva hârtii poți face orice dorești, prin îndoirea repetată a suprafețelor de hârtie. Deși venitul obținut din aceste creații nu este foarte mare, simt o enormă satisfacție să știu că o persoană are în casă un obiect creat de mine și că îi este pe plac. Dacă sunt cititori interesați de cum se realizează unele modele, îi rog să mă sune la nr. 0733.072.792.
Vă doresc mult succes și modele originale!

2 thoughts on “Origami aduce și bănuți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *