Ornamente vesele din resturi de țesături

foto Florentina Irimia
foto Florentina Irimia

Dragi cititori,
Scriu în cele ce urmează despre decorațiunile realizate de mine din bucățele de țesături foarte mici, care nu păreau să mai aibă vreo utilitate, dar pe care nu mă puteam hotărî să le arunc.

Florentina-Mihaela Irimia, București

Cum am procedat:

  •  am decupat cercuri de diferite mărimi – cât a permis materialul
  • am trecut un fir de ață în punct înaintea acului, de jur împrejurul cercului la 3 mm spre interior
  • am strâns apoi firul de ață, încrețind și închizând cercul
  • am aplatizat cercul obținut, poziționând încrețiturile în mijloc.

Floarea obținută astfel va fi de două ori mai mică decât cercul inițial.
Materialele folosite au fost ușoare și suple, pentru a se putea încreți ușor. Am suprapus două sau trei astfel de cercuri și am cusut și unu-doi nasturi asortați, iar pentru a da ținută florii am așezat tot ansamblul pe un cerc din denim sau fetru. Am ales cu grijă culorile: fie ton-în-ton fie contrastante.
Aceste ornamente sunt simplu de făcut în principiu, trebuie doar să alegi materialele adecvate, ca să se poată încreți și plia, și atenție la cusături să fie rezistente și frumoase. Cu ele am schimbat înfățișarea multor lucruri.
Din florile cu dimensiuni mai mari am confecționat broșe, cosând pe spate ace speciale. Am prins pe o panglică trei flori, una mai mare și două mai mici și am realizat un colier. Am înveselit un pulover de culoare închisă, cosând în jurul decolteului câteva floricele mici.
Apoi am împodobit așa cum vedeți în fotografie coșulețele pentru lucrul de mână.
Coșulețele sunt și ele tricotate din lână recuperată prin de-șirarea unui pulover vechi. Modelul folosit este simplu, toate rândurile și toate ochiurile fiind pe față. Și pentru că mi se par foarte folositoare în păstrarea tuturor mărunțișurilor voi mai tricota și altele.
Puțin timp liber și imaginație și iată ce a ieșit.
Vă doresc spor la lucru în tot ce faceți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *