Periniţe şi bentiţe croşetate prin metoda pătratelor

Nicoletta Hustiuc
Nicoletta Hustiuc

@ Nicoletta Huştiuc, Cugir, jud. Alba

Dragi prieteni, stimată redacţie,

Vă povestesc despre cum am dat ,,haină” nouă unor periniţe decorative, pe care cu siguranţă fiecare dintre voi le are în casă.

Am folosit atât tricotatul cât şi croşetatul ca tehnică şi am realizat alte hăinuţe pentru periniţe, dând şi camerei altă înfăţişare. Astfel, pentru croşetat am folosit metoda „pătratelor” sau „granny square”, model destul de simplu, după care am realizat şi o vestă şi o păturică pentru un bebeluş, dar pe care le voi prezenta pe larg în altă ediţie a revistei Practic Idei.

Primul articol pe care vi-l prezint este o bentiţă pe care am realizat-o ca accesoriu decorativ de purtat pentru fetiţe, mai ales primăvara, când parcă nu mai este vremea chiar de căciulă, dar frigul care nu se lasă dus face să fie destul de răcoare dimineaţa, ceea ce pentru copii poate fi periculos. Am asortat floarea de pe bentiţă cu floarea „închizătoare” sau broşa de pe bolero, cea care permite închiderea. Aceste flori se pot foarte bine folosi pentru accesorizarea unei poşete, a unei căciuli, a unei perne etc.

hustiuc2
Nicoletta Hustiuc

Modelul croşetat pentru periniţe l-aş pune pe primul loc pe lista celor mai de efect, deşi ia mai mult timp de lucru, deoarece trebuie realizat fiecare pătrat în parte apoi cusute, tot prin croşetat, cu tehnici destul de uşoare, zic eu.

La periniţa din pătrate tricotate am realizat două feţe, în două culori diferite, deoarece am vrut ca aceasta să se asorteze perfect la culorile covorului şi ale zugrăvelii, iar „cusătura”, adică îmbinarea celor două feţe am realizat-o la baza pătratului mare rezultat prin coaserea fină a unui fermoar discret, care să permită introducerea periniţei propriu-zise.

Al doilea model de faţă de pernă a fost cel tricotat, aici într-un fel a mers mai uşor, deoarece totul a fost „dintr-o bucată” tricotată, căreia i-am aplicat nasturi şi am făcut butoniere pentru aceşti nasturi, pentru a se închide foarte bine. Invit toţi cititorii să scrie despre experienţele lor în special în ale tricotatului şi croşetatului şi vă aştept în numărul următor cu noutăţi de sezon! Vă doresc numai bine şi zile frumoase tuturor! Spor în toate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *