Primăvara, profită de vitaminele din fructe și legume

fructe pe masa
Foto: Clementina Cojan

Clementina Cojan, loc. Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud

Dragă redacție, Suntem în plină primăvară și, odată cu venirea vremii caldese instalează comod, ca într-un „fotoliu”, astenia de primăvară. Iată câteva căi de a o depăși profitând de bogăția de fructe proaspete.
După o iarnă lungă și rece, aportul de vitamine și minerale scade datorită dietelor sau alimentației nesănătoase. Efortul depus în acest sezon duce la epuizarea celulelor, iar primăvara tind să consume mai multă energie decât produc. Așa apare un dezechilibru în organism și astenia este deja instalată. Soarele are cea mai mare parte „de vină”, deoarece iarna razele soarelui sunt mai slabe ca și intensitate, iar primăvara devin mai puternice. Această schimbare afectează sistemul nervos central, care duce la apariția stărilor nervoase, dureri de cap, oboseală, disconfort și somnolență. Pentru tratarea asteniei de primăvară trebuie să se consume fructe și legume și să existe odihnă multă, deoarece în timpul somnului, organismul se reface. Plimbările în mijlocul naturii ajută organismul să se adapteze mai ușor. Este indicată o cură de ceai de urzică, preparat dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă fierbinte. Se spune și este indicat de către medici, ca în lunile care conțin litera „r” să se ia vitamine pentru a elimina oboseala. Vă doresc o primăvară frumoasă!



6 thoughts on “Primăvara, profită de vitaminele din fructe și legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *