Truc pentru a ține gângăniile departe

perdea
Foto: Angelica Nistor

Angelica Nistor, Baia Mare, jud. Maramureș

Dragă redacție,
Am primit cu toții primăvara cu brațele deschise. Parcă totul a renăscut odată cu ea. Dar oare suntem pregătiți și pentru ce urmează? Pentru zecile de gângănii zburătoare care se bucură de vreme?
Eu cel puțin sunt gata să-mi feresc locuința de ele, cu un mic truc. L-am folosit și anii trecuți și știu că mă va ajuta să scap de neplăcutele muște, țânțari și insecte zburătoare care ne „invadează“ casa odată cu venirea anotimpului cald.
Este vorba despre o perdea inedită. Pentru că eu mă ghidez după deviza „nimic nu se pierde, totul se transformă“, am reușit să confecționez o perdea din „casete video“. Da, din casete video, mai precis banda folosită la acestea. Moda video-ului a trecut de mult. Tot ce aveam filmat pe casete, am transpus pe CD-uri, DVD-uri care sunt mai practice. Casetele video, să le arunc nu mă înduram, fără să le dau o oarecare utilitate. Așa că am desfăcut banda, am întins-o cât lungimea ușii de la intrarea în casă și am tăiat-o în fâșii egale, pe care le-am înnodat pe o sârmă.
Sârma, cu toate fâșiile, mai bine spus perdeaua formată, am prins-o de tocul ușii în niște cuișoare. Orice adiere de vânt, cât de ușoară pune în mișcare fâșiile de bandă, iar muștele sau insectele mici nu îndrăznesc să treacă prin această perdea.
Folosind o asemenea perdea, casa mi-a fost protejată de micile zburătoare pe tot parcursul anotimpului cald și fiind închisă la culoare a ținut și un pic de umbră. Pentru perdea se poate folosi și banda magnetică de la casetele audio sau fâșii de folie colorată, fiecare utilizează ce are. M-am gândit că e o idee bună să o prezint și cititorilor revistei Practic-Idei.
Vă doresc numai bine și o primăvară liniștită!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *