Un adăpost pentru cățelușa adoptată

adapost caine
Foto: Georgeta Dinescu

Georgeta Dinescu, loc. Cumpăna, jud. Constanța

Dragi prieteni,
Am participat la concursuri, am fost și premiată, motiv pentru care vă mulțumesc. De data aceasta vă scriu despre ideea soțului meu de a face o căsuță pentru o cățelușă pe care am găsit-o pe un câmp și care urma să aducă pe lume pui.
Dintr-un bidon de 60 l, care nu mai avea nicio utilizare, pentru că era spart, soțul meu a făcut o cușcă simpatică. A decupat la gura bidonului o porțiune cam de trei sferturi și a lăsat restul la baza recipientului și spatele, ca un coviltir. L-a fixat pe două suporturi de lemn pentru a nu se balansa.
Am cumpărat 2 m de finet roz din care am lucrat la mașina de cusut o îmbăcăminte pentru noul adăpost. Am îmbrăcat la exterior căsuța, am pus pe elastic îmbrăcămintea, am legat-o la bază, iar pentru interior am îmbrăcat o bucată de burete cu același finet roz. Am făcut două draperii roșii pe care le-am fixat pe o tijă astfel încât să fie închisă căsuța și să delimiteze interiorul de exterior. Astfel făcută căsuța, Lisa s-a acomodat foarte repede, i-a plăcut parcă știind că acolo își va naște puișorii ei.
Voi scrie și despre alte idei ale soțului meu, care este un gospodar desăvârșit. Aștept cu nerăbare revistele  pe care le citesc cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *