Vindem godaci

porci in curte
Foto: Lucian Stanca

Lucian Stanca, loc. Logrești, jud. Gorj

Dragă redacție, Am așteptat cu bucurie sărbătorile de iarnă, mai ales Crăciunul. La români, carnea de porc a fost și este un aliment care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun, de aceea porcul este mereu prezent în gospodărie.
Creșterea porcilor este o soluție bună pentru bugetul familiei și pentru asta animalele trebuie să aibă în primul rând rasă bună, adăpost confortabil și hrană suficientă. În fiecare an creștem un porc pentru Crăciun și o scroafă cu purcei, din care oprim 2-3, iar restul îi vindem. Dependințele pentru porci trebuie construite din materiale care să nu dăuneze animalelor, să poată fi ușor curățate și dezinfectate, să aibă loc suficient pentru odihnă și animalele să poată să se ridice în picioare cu ușurință. Toți porcii trebuie să aibă acces la o alimentație adecvată vârstei și greutății lor și care să țină seama de nevoile lor comportamentale și fiziologice. Hrana constă în tărâțe de grâu, orez, porumb (care se administrează atât uscate cât și înmuiate sub formă de lături), sfeclă, dovleci, lucernă, trifoi și apă la discreție. Indiferent de continentul sau țara unde locuiești, în mod sigur vei găsi cel puțin o gospodărie care are un porc crescut pentru carne. O altă întrebuințare pentru porc ar fi comercializarea a-cestora, astfel de anunțuri găsim acum peste tot: pe stradă, în locuri publice și, firește, pe internet. Gospodarii fac astfel con-curență acerbă fermelor sau hipermarketurilor, vânzând la un preț mai mic godaci crescuți la țară, deci în mod mai sănătos și mai aproape de natură. Eu cresc porci și pentru consumul propriu, dar și pentru comercializare, astfel mărim bugetul familiei. În încheiere vă transmit multă sănătate, numai bine și un an care să fie mult mai bun decât cel care s-a încheiat.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *