Vița-de-vie, bună contra celulitei

struguri
Foto; arhiva Practic Idei

Marinela Malea, com. Ștefănești, jud. Argeș

Stimată redacție,
Caut de multă vreme în farmacii o cremă anticelulitică pe bază de vița-de-vie, dar nu am găsit; inspirată de un articol mai vechi din revista Practic-Idei, am reușit să prepar singură crema dorită și gel anticelulitic și astfel am economisit ceva bani.
Pentru crema anticelulitică, ai nevoie de: 200 g frunze viță-de-vie (20-25 bucăți) și 200 g cremă hidratantă. După ce se clătesc în apa rece, frunzele se rup și se zdrobesc (eu am folosit cleștele de usturoi) și se amestecă apoi cu cremă, până se formează un compus omogen.
Gelul anticelulitic se prepară așa: într-un litru de apă se fierb la foc mic 20-25 frunze de viță-de-vie, timp de 2 ore; după ce această infuzie s-a răcit, se prepară cu gelatină alimentară (conform instrucțiunilor de pe ambalaj).
Atat crema, cât și gelul anticelulitic se păstrează la loc răcoros (eventual la frigider). Utilizarea acestor produse este foarte simplă. După baie se masează ușor zonele afectate de celulită (coapse și abdomen) timp de 10-15 minute; se aplică apoi unul dintre cele 2 produse, crema sau gelul, după care urmează împachetarea cu folie (cea de plastic pentru păstrarea alimentelor).
Dupa aproximativ 2-3 ore, se scoate folia. Este de preferat ca în acest interval să faceți efort fizic intens. După îndepărtarea foliei, clătiți suprafața corpului pe care a fost aplicat produsul. Rezultatele nu vor întârzia să apară, dacă acest tratament este efectuat aproape zilnic. După trei săptămâni de tratament, eu am observat o scădere a circumferinței coapselor cu o jumătate de centimetru.
Succes!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *